Oled Sa kunagi joonud naabrinaise lehma Maasu piima? Lihtsalt öeldes, ega toorpiim see ongi. Toorpiim on pastöriseerimata ehk töötlemata piim. Toiduaine biokeemiline koostis on säilinud muutumatul kujul. Kuna piima ei ole pastöriseeritud (kuumutatud), siis on selle müümisele kehtestatud ranged nõuded.
Ehtsale toorpiimale tekib seismisel peale rasvakiht. See näitab, et piima pole homogeniseeritud. Homogeniseerimise käigus lõhustakse piimarasvad pisikesteks osadeks, mistõttu ei teki ka piimale rasvakihti.
Kas teadsid, et mida vähem töödeldud on toode, seda kallim on seda toota? Sama kehtib ka toorpiima puhul. Miks?
– Piima realiseerimisaeg on neli ööpäeva. Pidev tarne kauplustesse tõstab omahinda märgatavalt.
– Toiduhügieen peab olema paremal tasemel kui pastöriseeritud toote tootmisel
– Turunduskulud. Toorpiima turuosa on Eestis kõigest paar protsenti – st. peame tegelema teadliku tarbija koolitamisega.
– …
Meie pakume juba päris mitmendat aastat samuti toorpiima. Vaata milline näeb välja Nopri toorpiim.