Pruun kitsejuust
Müügikohad: Taluturud (Tartu, Pärnu, Tallinn), Biomarketi kauplused, Nõmme turg
Koostis:
kitsejuustu vadak, lehmapiima rõõskkoor
100 g sisaldab:
energiat 324 kcal / 1350 kJ;
valke 5,9 g;
süsivesikuid 24 g;
rasvu 22,8 g; sool 1,35 g.
Kirjeldus
Pruun kitsejuust on karamelliseeritud, pruunika värvuse, pehme konsistentsi ja omapärase maitsega. Aja möödudes tekivad tootesse kaltsiumkristallid. Toode on kõrge raua-, kaltsiumi- ja B-vitamiini sisaldusega. Juust koosneb kahest komponendist – kitsejuustu vadak (juustupiima saame Andri-Peedo talust)ja rõõskkoor. Toode tundub mõne jaoks soolane, mõne jaoks magus. Kurioosum – tootesse pole grammigi soola ega suhkrut lisatud.
Vadak on produkt, mis eraldub juustu tootmisel. Saadud vadakut ja rõõska koort keedetakse kõrgel temperatuuril. Pruunika värvuse ilmnemisel lõpetatakse keetmine. Seejärel mass jahutatakse ning pakitakse.
Pruun kitsejuust on populaarne eeskätt Norras, kus kitsejuustutooted on pika traditsiooniga.
Lisainfo
Toote pakend |
---|